Da li se na mapi nalaze svi lokali?

Ne, ako se neki lokal ne nalazi na mapi ne znači da nije nepušački. Na mapi se nalaze lokali koje je dodala zajednica. Ako niste pronašli lokal za koji znate da je nepušački, ili da barem postoji deo za (ne)pušače, možete ga slobodno dodati preko ove stranice. Dakle, mapa nije potpuna.

Koji su izvori podataka o lokalima na mapi?

Izvori (za lokale koje je dodala administracija) su javno dostupni postovi i komentari sa društvenih mreža, javne internet stranice portala, blogova i foruma, Google Maps i OpenStreetMaps. Takođe, jedan deo lokala je posećen lično nakon čega su dodati na mapu. Lokali koje dodaju korisnici su posebno označeni i za njihov izvor odgovaraju sami autori.

Zašto bih doprineo/la?

Ne morate ako ne želite, sajt možete potpuno besplatno koristiti u svakom slučaju. Ipak, ako imate omiljeni lokal u kojem znate da je pušenje zabranjeno (ili barem postoji izdvojen deo), možete tu informaciju podeliti sa drugima. Oduzeće vam svega 2 minuta, a imaćete priliku da predložite svoj omiljen lokal svima u Srbiji potpuno besplatno. Na taj način ćete promovisati svoj omiljeni lokal, zdrav život, pomoći drugima da pronađu još jedno lepo i zdravo mesto za uživanje, a možda i tako upoznati baš u tom lokalu nekog novog prijatelja koji je tu zahvaljujući vašem doprinosu. I na kraju, dobićete unikatni link do lokala za deljenje sa prijateljima gde mogu lako videti sve potrebne informacije i uključiti navigaciju do istog. Vama će oduzeti 2 minuta vremena, a nekome će to mnogo značiti.

Našao/la sam grešku u okviru stranice lokala, kako da ispravim?

U okviru svakog lokala se nalazi taster „Izmeni“ koji vodi korisnika do posebne stranice sa formularom. Na toj stranici je potrebno izmeniti podatke po potrebi i predati prijavu. Nakon provere, administracija će odobiriti ili odbiti izmene.

Kako da dodam novi lokal na mapu?

Jednostavno je! Poseti OVU STRANICU i popuni polja. Nakon što zahtev pristigne, podaci će biti provereni i lokal će biti dodat na mapu ako je sve u redu.

Na koji način mogu još da doprinesem?

Ukoliko ne znate ni za jedan lokal u kome je pušenje zabranjeno (ili poseduje deo za (ne)pušače), uvek možete poslati neku sugestiju, primedbu, pohvalu, ideju… preko kontakt forme.

Da li sajt ima uvid u moju fizičku lokaciju?

Podrazumevano – ne. Ipak, sajt poseduje opciju „U mojoj blizini“ koja može da locira korisnika (kako bi prikazao lokale u blizini) samo ukoliko korisnik to dozvoli sajtu. Čak i ukoliko korisnik dozvoli sajtu privremeni pristup lokaciji, sajt neće pratiti korisnika nakon što korisnik napusti isti. Lokacija korisnika se ni u jednom trenutku ne skladišti na serveru niti deli, ona je poznata isključivo Browser-u u tom trenutku i samo u slučaju da korisnik to dozvoli.

Kako su lokali sortirani?

Podrazumevano, na vrhu su istaknuti lokali (ukoliko ih ima) i oni su međusobno sortirani nasumičnim redosledom. Istaknuti lokali su posebno označeni. Posle istaknutih lokala su izlistani svi ostali nasumičnim redosledom. Nasumični redosled se menja na 24h. Korisnik može sortirati lokale po želji klikom na taster za sortiranje iznad liste lokala.

Po čemu se ovaj sajt izdvaja?

Pre svega, sajt je najveća i najažurnija baza ovakvih lokala u Srbiji. Pored toga, ovaj sajt nudi najviše informacija o ovakvim lokalima pored njihovog naziva i lokacije. Uz to, dostupna je najnaprednija pretraga što uključuje pretragu po nazivu, lokaciji, sadržajima, kategorizaciji, u blizini korisnika, i slično. Najbitnije od svega je to što sajt pokreće zajednica, odnosno – svako može doprineti u širenju i ažuriranju baze. Sve navedeno čini ovaj sajt unikatnim i najnaprednijim sajtom ove vrste u Srbiji.

Da li postoji mobilna aplikacija?

Da, postoji za Android uređaje i besplatna je – PREUZMI IZ PLAY STORE.